2014年5月12日月曜日

広島風 Hiroshima style

お好み焼きといえば普通関西風を連想すると思いますが、
忘れてならないのが、広島風お好み焼き!
ワシは25歳から2年間広島に住んでいた事があり、当時はそうね、
半年に1回くらいのペースで食べてたかな。

掛川に1軒広島風を提供しているお店があったので、懐かしく思い入店。
十数年ぶりに広島風を食べてみましたが、美味い!!!!!
そば玉、うどん玉のどちらか選べて、広島ではそば玉しか食べた事
なかったけど、今回はうどん玉初チャレンジ!
実はうどんの方があっさりしていて美味い。知らんかった~。

見た目も関西風とはちょっと違うでしょ?

I think most of people image west Japan style when they asked Okonomi Yaki but don’t forget there is one more style in Japan which is Hiroshima style.
I’ve lived in Hiroshima for 2 years since 25 years old so the time I was eating the Hiroshima style Okonomi Yaki almost once per half year.

I’ve found a restaurant, serving Hiroshima Style, in Kakegawa city so I remember living in Hiroshima and went to there.
I ate Hiroshima style after an interval over 10 years and it was fantastic!
We can choose Udon or Chinese noodle and I only had experience eating Chinese noodle but this time I tried Udon noodle!
I didn’t know that Udon is more plain taste and it is very good.

You may understand the looks also little bit different with West Japan style, right?











1 件のコメント:

Yuko さんのコメント...

半年に一回くらいのペースって…。話にならんがな。
私も広島風好きよー。おそばが入ってるやつやろ。
ボリュームあるよね。