2012年5月25日金曜日

バター餅 Butter Rice Cake

22日から秋田出張。
今回の秋田は何時もと違い、県民が皆さん同じ話題で持ち切り。
それは何かと言いますと”バター餅”!知ってる?これ。
23日朝、会社へ向かう車内でグループ会社の社長さんから
「”バター餅”って知ってます?北秋田鷹巣エリアの昔からある菓子餅なんですけど、
最近テレビ番組で紹介されて、今凄いブームなんですよ。何処に行っても売り切れてて
全然買えないんです。」との事。
正直、全然知らなかったので「へぇ~、そうなんだ~。」と色々話している内に会社に到着。
仕事が始まり一緒に仕事をする方から「バター餅って知ってます?」
10時休憩のタバコ部屋で「バター餅って知ってます?」
仕事が終わり、温泉旅館で「バター餅知ってます?」
”バター餅””バター餅”ってウルサイよ!北秋田市民!(笑)
優しい部長さんが「奥さんに持って行って」と貴重なバター餅をくれました。
実際食べてみたら、マジで美味い!
もっちもちに柔らかくて、ほんのり優しい甘さ。これは確かにブームになるわ。
と納得です。
北秋田鷹巣エリアに行く時は絶対お薦めよ!

From 22nd, I was on business trip.
This time was little different with usual.
All people living in Akita, talk same topics.
You know, what it is? It is “Butter Rice cake”.
In the morning on 23rd, president of our group company said “do you know “butter rice cake” in the car, going to his company.
He said “it is one of the popular sweet in this area from past but some weeks before, TV program introduce the cake and now, the butter rice cake is big boom so it is very difficult to buy it because sold out in all the stores”.
Honestly said I didn’t know the cake so I asked and talk about it in the car for while with the president till arriving at company.
After starting job, my job partner, living in Akita, said “do you know “butter Rice cake?”
On 10 o’clock break time at smoking place, people asking me “do you know Butter Rice came?”
After job at hotel, also one person asking me “do you know Butter Rice cake?”
OK, OK I enough understand how much famous “Butter Rice cake” now for you guys!
Kind manager has given me the rare “butter rice cake” as souvenir for my wife.
I would like to tell you my honest opinion of the taste.
It is really tasty.
It is so soft like baby’s leg and the sweetness is also very soft and slight.
I really understand it could be made this kind of boom.
If you visit north Akita area, I really recommend you to try it!

2 件のコメント:

Yuko さんのコメント...

やらかいお餅の中にバターが入ってて一口かじるとバターがとろ〜っと溶ける…ていうお餅かと思いきや、全然違った。硬いの?暖めたら溶ける?

doumin さんのコメント...

俺は、最初現物見るまでは餅にバターがかかってててんのかな?って
思ってたけど、現物はメチャメチャ柔らかくて
赤ん坊の太ももとか二の腕見たいにフニャフニャよ。
焼いたら確実に溶けると思うわ。
とにかく甘さが控え目で、ほんのり、かすかに甘いって程度。
写真のパックで300円だって。
そんなに高く無いよね。